Rriten përpjekjet për pengimin e përhapjes së koronavirusit në botë

Vendet e goditura më së keqi nga koronavirusi janë duke i intensifikuar përpjekjet për frenimin e tij, pasi numri i rasteve të prekura në botë ka kaluar tashmë 80 000.

Në Korenë e Jugut, zyrtarët duan të kontrollojnë 250 000 anëtarë të një sekti, të identifikuar si vatër e koronavirusit.

Reklame

Në Kinë, ku mbi 2 600 njerëz kanë vd ekur, shkencëtarët kanë zhvilluar një vaksinë or ale dhe pritet që së shpejti të kryejnë prova klinike.

Autoritetet kineze kanë ndaluar po ashtu konsumimin e kafshëve të egra.

Në Japoni, tregjet e aksioneve kanë rënë dukshëm të martën, nga frika se koronavirusi mund të përhapet më tej.

Autoritetet atje kanë kërkuar nga kompanitë që të shkurtojnë oraret e punës dhe të organizojnë më shumë telekonferenca, për të penguar përhapjen e koronavirusit.

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka thënë të hënën se bota duhet të bëjë më shumë për t’u përgatitur për pandemi të mundshme.

OBSH ka thënë se është ende herët që shpërthimi i koronavirusit të trajtohet si pandemi, por, sipas saj, vendet “duhet të jenë në fazën e përgatitjeve”.

Koronavirusi, i identifikuar si Covid 19, besohet se e ka origjinën në provincën Hubei të Kinës.

Rastet e para atje janë shfaqur në dhjetor të vitit të kaluar.

Shenjat kryesore të infektimit me koronavirus janë temperatura e lartë, kolla dhe vështirësitë në frymëmarrje.