Rritet bilanci, shkon në 425 numri i të vdè kùrve nga Koronavírùs

Vazhdon dhe rritet numri i vík tímave nga Koronavírùs në Kinë. Së fundmi raportohet se numri i vík tímave ka shkuar në 425 persona ku 64 është numri i të vdèkurve të hënën.

Gjithashtu është rritur edhe numri i të prekurve i cili tashmë zyrtarisht ka shkuar në 20 mijë persona. Ndërkohë liderat e Kosovës e kanë pranuar që kanë reaguar me vonesë ndaj vírùsit.

Tashmë që qeveria e Kinës zhvilloi një aksion në tregun e paligjshëm të kafshëve të egra në provincën Hubei, aty ku edhe shpërtheu vírùsi.

 

Mos veprimi i Kinës është kritikuar ashpër edhe nga ndërkombëtarët të cilën bësojë se në rast se vírùsit do t’i kushtohej vëmendja e duhur që në fillim një katastrofë e tillë edhe mund të ishte shmangur.