Rritja e infektimeve, Gjermania ashpërson masat kundër covid

ABD0025_20200620 - RHEDA-WIEDENBRÜCK - DEUTSCHLAND: HANDOUT - 19.06.2020, Nordrhein-Westfalen, Rheda-Wiedenbrück: Soldaten der Bundeswehr stehen auf dem Betriebsgelände der Firma Tönnies und helfen bei einer Corona-Reihenuntersuchungen. Mehrere hundert Mitarbeiter des Betriebs hatten sich mit Covid-19 infiziert. Die Soldaten werden auch zur Kontaktpersonennachverfolgung eingesetzt. Tönnies musste seinen Hauptproduktionsbetrieb in Rheda-Wiedenbrück in Westfalen bis auf weiteres herunterfahren. Foto: Deeke/Bundeswehr/dpa - ACHTUNG: Nur zur redaktionellen Verwendung im Zusammenhang mit der aktuellen Berichterstattung und nur mit vollständiger Nennung des vorstehenden Credits. Teile des Bildes wurden aus rechtlichen Gründen gepixelt. +++ dpa-Bildfunk +++. - FOTO: APA/Bundeswehr/Deeke

Masat për frenimin e koronavirusit (COVID-19) janë shtuar sërish në Gjermani për shkak të rritjes së rasteve të infeksioneve dhe arritjes së kufirit të kapaciteteve të spitaleve në disa rajone.

Kancelarja Angela Merkel u takua me kryeministrat e provincave gjermane për të vlerësuar masat që duhen marrë në luftën kundër pandemisë COVID-19.

Reklame

Në takimin virtual mori pjesë edhe Olaf Scholz, i cili do të marrë postin e kancelarit në qeverinë e koalicionit që do të formohet mes Partisë Social Demokrate (SPD), të Gjelbërve dhe Partisë Demokratike të Lirë (FDP).

Pas takimit, kancelarja Merkel, Scholz, kryeministri i shtetit Nordrhein-Westfalen, Hendirk Wüst, dhe kryeministri i shtetit të Berlinit, Michael Müller, mbajtën një konferencë të përbashkët për shtyp.

Duke vënë në dukje se numri i rasteve të infeksioneve me COVID-19 është në nivel të lartë dhe pacientët po transferohen në rajone të tjera në disa spitale, Merkel tha se “situata është shumë e rëndë”.

Merkel theksoi se duhet të ulet barra e sistemit shëndetësor dhe të thyhet vala e katërt e pandemisë, duke shtuar se për këtë janë marrë masa të reja.