Sa milionë euro harxhuan qytetarët për të bërë testet në spitalet private?

epa08511438 A medical worker performs a coronavirus test on a person in Pavas, Costa Rica, 26 June 2020. Authorities are carrying on with a campaign in order to determine or rule out whether this is the first community with community transmission in the country. EPA-EFE/Jeffrey Arguedas
Advertisment

Gati 39 mijë persona të infektuar gjithsej, 14.661 raste aktive, 1110 vdekje. Venko, këto janë numra që tregojnë vetë se sa dorëheqje urgjente është e nevojshme. Pavarësisht sa herë e përsërisim, sado i fortë është zëri i njerëzve që duhet të largoheni, ju jeni më memec. Kështu thuhet në reagimin e radhës të VMRO-DPMNE-së, sipas të cilës, ajo që shqetëson më shumë – është fakti që ambientet e spitalit janë plot, dhe problemi më i madh është mungesa e stafit mjekësor.

“Le të thellojmë analizën e cila do të hapë edhe më shumë pyetje. Ajo që na shqetëson më shumë është fakti që ambientet e spitalit janë plot, dhe problemi më i madh është mungesa e stafit mjekësor. Po, ai staf, infermierët që ju lanë dhe ju akuzuan për mosrespektim të tyre. Ky është stafi që Venko përdori për PR tuaj personal, duke premtuar të bëjë gjithçka për t’i mbajtur këta njerëz. Por premtoni vetëm në foto, premtoni vetëm për të minimizuar dështimin, jo sepse në të vërtetë do ta bëni. Le të zbulojmë premtimet tuaja të rreme se do të keni sukses në vendosjen e qytetarëve në krye të listës suaj të përparësive”, thuhet në reagimin e VMRO-së.

Reklame

Në dy ditët e kaluara, vijon më tej reagimi, u kryen gjithsej 6486 teste, nga të cilat 3086 u kryen në klinika private. “Kjo është gjithsej afër 9.258.000 denarë ose afër 150.000 euro, për dy ditë, të dhëna nga qytetarët. Venko, a jeni në dijeni që qytetarët shpenzuan mbi 8 milionë euro për teste? A ka ndonjë vijë të kuqe që nuk do ta kaloja? Çfarë mund të bëjë shëndeti me ato fonde, sa investime janë të barabarta me përsëris tetë milionë euro? Sa ambulanca do të sigurohen dhe sa jetë do të shpëtohet?”, thuhet në reagimin e VMRO-së.