Sela: Arsimi në gjuhën shqipe është degraduar edhe pse gati dy dekada Ministri është shqiptarë

Ziadin Sela sonte ka takuar banorët e Sllatinës,në parafushatën e emruar ,,bashkëbisedim me qytetarët” ku është pritur nga shumë banorë të Sllatinës. Sela ka folur për problemet me të cilat ballafaqahen sot shqiptarët duke sqaruar masat që parasheh Aleanca në programin e sajë qeverisës 2020-2024.

Sela ka folur edhe për arsimin pikërisht në ditën kur fillon gjysëmvjetori i dytë i shkollave. Kryetari Sela ka thënë se arsimi shqip në Maqedonin e Veriut është degraduar në masë të madhe,duke filluar nga kushtet e objekteve,cilësia e arsimit,keqmenaxhimi dhe e fundit dhe më kryesorja është politizimi i arsimit. Gati dy dekada me radhë Ministria e Arsimit është udhëheqë nga kuadro të BDI por në nxënësit shqiptarë i mohohet e drejta për të mësuar në gjuhën amtare,gjithashtu edhe më tej mbeten shqetsuese tekstet shkollore ofenduese për shqiptarët.

Aleanca për Shqiptarët në programin e sajë i ka përfshi të gjitha këto probleme dhe ju premtojmë me sinqeritetin më të madhë se në qeversijen tonë do ti zgjidhim një nga një.