Shet librin e tij në rrugë, aktori Çun Lajçi: Jetoj me pension 150 euro

Me sharki në dorë, që i bën shoqëri gjatë orëve të ditës, aktori njohur, Çun Lajçi, thotë se nuk ka turp të shesë librin e tij.

“Bastardët” është titulli më i ri nga Lajçi, ndërsa ne një lidhje me Skype në emisionin “Ftesë në Pesë”, ai thotë se një ndër motivët që e nxjerrë në rrugë për të shitur krijimin e tij, është pensioni i pamjaftueshëm vetëm 150 euro.

Reklame

“Unë dal edhe shes librat e mi edhe sepse jetoj me pension 150 euro dhe ka faj edhe qeveria që një artist, që ka botuar 11 tituj, e lenë me një pension të tillë. I thash na keni shkel 50 vjet, keni dhunuar një teatër, i keni lënë artistët në rrugë. Është periudha më e keqe e një shteti mos me pas kryeqyteti një teatër. Është e paimagjinueshme që ne si shtet mos e kemi. I thash mos hy në gjynah me artistët.

Erionit i ishte e vetmja lutja ti që e rrënove Teatrin, ti bëhu ai që do na gëzosh me një teatër të ri. E pati me kusht që edhe librin tjetër me ja dhënë piktorit, se nuk e quaj kryeministër, Edit. Në letrën time Ramës i shkruajta “ti i çmendur, çmendu aq shumë sa të ndërtosh një teatër aq luksoz”, ndërsa ai mu përgjigj: “kur të ndërtohet, shiritin do ta presim ne dy të çmendurit”, më çmendi dhe mua. Unë jam aq i çmendur, në kuptimin e mirë, që tja them shqiptarit të vërtetën në sy.

Shqiptari pranon gjithçka, pos të vërtetës, tani unë vërtetë i marr personazhet jo se unë kam dasht, por sepse ata kanë dashur me qenë personazhë, sepse kanë dashur me qenë vipa”, u shpreh ai.