Shifrat në Zvicër: 278 pesona humbën jetën, mbi 14 mijë të infektuar

Ekzistojnë gjithashtu 278 vdekje të konfirmuara nga virusi në Zvicër, me 34 vdekje të regjistruara shtesë që nga dita e shtuna.

Me 141 vdekje të regjistruara në Zvicër që nga e enjtja, numri i përgjithshëm i personave që kanë vdekur nga virusi në Zvicër është dyfishuar në katër ditët e kaluara, përcjell albinfo.ch.

Vdekja e parë e regjistruar nga virusi ndodhi më 5 Mars.

Kjo gjithashtu e bën vendin e vogël alpin me 8.5 milionë njerëz, më të goditur nga pandemia në krahasim me madhësinë e saj të popullsisë – zyrtarisht duke kapërcyer Italinë të mërkurën në mëngjes, përcjell tutje albinfo.ch.

Kantonet perëndimore të Vaudit dhe Gjenevës kanë më shumë infeksione nga çdo kanton zviceran, me përkatësisht 2.700 dhe 2.100 – afërsisht një e treta e çështjeve të përgjithshme të vendit.

Në total, 48 njerëz kanë vdekur në Vaud dhe 27 në Gjenevë për shkak të virusit, përcjell tutje albinfo.ch.

Kantoni i Ticinos, i cili kufizohet me Italinë e goditur nga veriu, gjithashtu është ndikuar shumë nga shpërthimi, duke numëruar më shumë se 1.700 raste dhe 87 vdekje.