Shk.atërrohen pemë, d.ëme të mëdha nga moti i keq në Prespë dhe Ohër

78
#

Pemë të shk.ulura, tenda të pë.rmbysura dhe infrastrukturë e d.ëmtuar janë ato që kanë lënë pas moti i li.gë dhe st.uhia në rajonin e Ohrit dhe Prespës dje pasdite dhe në mbrëmje, që për më pak se gjysmë ore sh.katërroi gjithçka në këtë rajon.

Sipas turistëve dhe banorëve, stuhia zgjati rreth 20 minuta dhe era e fortë e ndjekur nga shiu mori gjithçka para saj.

Stuhia në Prespë ka dë.mtuar çatitë e disa shtëpive, ndërsa ka shkulur edhe 60 shtylla elektrike. Në disa fshatra janë bllokuar rrugët nga rënia e pemëve, ndërsa ka pasur edhe ndërprerje të energjisë el.ektrike.

Ekipe të ndërmarrjeve publike nga Resnja, Shërbimet zjarrfikëse dhe EVN-ja janë në terren, punojnë në sanimin e pasojave nga moti i keq. D.ëme të mëdha, siç thonë dëshmitarë, ka pasur në kampin K.rani, ku janë thyer kamp shtëpiza dhe automobilë.

Kryetari i Resnjës, Zhivko Gosharesvki, i cili në terren ka dalë i shoqëruar nga ministrat e Punëve të Brendshme dhe të Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonmisë së Ujërave, Oliver Spasovski dhe Trajan Dimkovski, ka deklaruar se nuk ka de.noncime për vik.tima ose të lënduar, por është bërë d.ëm i madh material.