Shkencëtarët australianë thonë se kanë gati vaksinën kundër koronavirusit

Shkencëtarët australianë pretendojnë se kanë krijuar tashmë vaksinën kundër koroanvirusit vr asës por duhen ende disa muaj para se ta adminsitrojnë te njerëzit.

Tre shkencëtarë të Universitetit të Queensland, në Brisbane, besojnë se vaksina mund të imunizojë trupin kundër COVID-19.

Dr Keith Chappell, i cii ka studiuar stabilizimin e proteinave virale, tha për mediat vendase: “Në lidhej me arritjen e një vaksine që të funksionojë besojmë se jemi aty”.

Grupii tij ka punuar me rreth 250 formulime të ndryshme derisa vendosën të zgjidhnin një kandidat të qujtur S-Spike e cila po testohet aktualisht te kavjet dhe do të nisë testimet njerëzore në qershor.