Shkencëtarët janë duke punuar në krijimin e një vaksine kundër vi rusit kinez

Shkencëtarët nga ShBAja janë duke punuar ne krijimin e një vaksine kundër coronovi rusit, i cili ka lënë të vd ekur 17 persona dhe ka prekur 500 të tjerë.

Ky vi rus i ngjashëm me vi rusin, që e shkakton pneumoninë apo infeksionet e tjera ta mushkërive, ka filluar të përhapet edhe në vende të tjera si Meksikë, Kolumbi dhe Australi.

Coronovi rusi i takon familjes së njëjtë me SARS, vi rus ky i përhapur në vitin 2003 në Kinë, që ka lënë të vd ekur 774 njerëz në tërë botën.

Në mënyrë që të parandalohet përhapja e mëtutjeshme e tij, shkencëtarët janë duke punuar në gjetjen dhe krijimin e një vaksine efektive kundër coronovirusit.

Mirëpo ata tregojnë se krijimi dhe shpërndarja e kësaj vaksine mund të marrë vite.