Shkencëtarët kanë gjetur një antitrup të quajtur “47D11” që mund të bllokojë Koronavirusin

Advertisment

Shkencëtarët e Universitetit të Utrechit kanë gjetur një antitrup të quajtur “47D11″që bllokon proteinën e virusit “spike” dhe ndalon infeksionin që shkakton “Covid-19”. Studimi është verifikuar te minjtë, ndërsa pritet të testohet së shpejti edhe te njerëzit.

Antitrupat janë proteina mbrojtëse të prodhuara nga sistemi imunitar.