Shkollat dhe universitetet do të mbyllen për dy javë

Pas rekomandimeve të Komisionit për sëmundje ngjitëse, Qeveria në mbledhjen e sotme vendosi që të mbyllë të gjitha çerdhet, shkollat dhe institucionet tjera arsimore.

Kështu njoftoi në konferencën e sotme për shtyp, ministri i shëndetësisë, Venko Filipçe.

Reklame

“Të ndërpritet mësimi në të gjitha shkollat fillore dhe të mesme në të gjithë territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut përfshi edhe çerdhet, në 14 ditët e ardhshme, të lirohen punëtorët nga obligimet në këto institucione.

Një prind për fëmijë deri në moshën 10 vjeçare, lirohet nga puna në 14 ditët e ardhshme. Ndërpritet mësimi në arsimin e lartë.

Ndërpriten tubimet publike me mbi 1 000 pjesëmarrës në 14 ditët e ardhëshme”, deklaroi Venko Filipçe, ministër i shëndetësisë.

 

“Ndalohet mbajtja e ndeshjeve sportive me publik në 30 ditët e ardhëshme, në territorin e gjithë shtetit”, tha Filipçe.