Shkup: Kërcënnoi deputetët përmes fejsbukut, fitoi paddi pennaale

40
A smartphone user shows the Facebook application on his phone in the central Bosnian town of Zenica, in this photo illustration, May 2, 2013. Facebook Inc's mobile advertising revenue growth gained momentum in the first three months of the year as the social network sold more ads to users on smartphones and tablets, partially offsetting higher spending which weighed on profits. REUTERS/Dado Ruvic (BOSNIA AND HERZEGOVINA - Tags: SOCIETY SCIENCE TECHNOLOGY BUSINESS) - RTXZ81J

Një shkupjan, përmes një postimi në Fejsbuk u është kërcënnuar disa deputetëve në Kuvendin e Maqedonisë duke ua rrezikuar sigurinë, por përfundoi me paddi pennale nga ana e organeve të rendit.

Sektori për krrimm kompjuterik dhe forenzikë digjitale pranë Ministrisë së Punëve të Brendshme, në koordinim me Prokurorinë Themelore Publike – Shkup, kanë ndërmarrë masa dhe aktivitete për shkak të postimit të shpërndarë nga ana e B.B. (49) nga Shkupi, me të cilin ka shkaktuar rrezikim të sigurisë së deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë përmes sistemit kompjuterik gjegjësisht përmes dyshimit për vepër të kryer pelnaale sipas nenit 144 “Rrezikim i sigurisë” de sipas nenit 394-g “Përhapje e materialit raccisst dhe ksennoffobik përmes sistemit kompjuterik” nga Kodi penal i RM-së.

Me urdhër të Prokurorisë Publike Shkup B.B. dje është thirrur në bisedë zyrtare në komesariat, ndërsa janë sekuestruar edhe sende me qëllim të grumbullimit të dëshmive.

Pas dokumentimit të rastit, kundër B.B. do të ngrihet kallëzim pennaal.