Shqiptarët në Itali bashkohen për të formuar parti

Advertisment
HTML Image as link

Ecuria e veprimtarisë politike të shqiptarëve në Itali ka kohë që nuk është aktive. Por sot në një aktivitet të shqiptarëve atje, është bërë e mundur edhe krijimi i Partisë Demokratike të Shqiptarëve Liguria.

“Sot, më shume se 30 firmëtarë u mblodhën në Genova dhe themeluan “Partinë Demokratike Shqipërisë Liguria” . Në mbledhë u propozua dhe u votua me plebishit kryetar Alban Daci. Të pranishmit protestuar edhe me “Rama IK”.

Reklame

Angazhimi i emigrantëve shqiptarë në Itali përbën një aset për aktivitetin dhe influencën që shqiptarët kanë në shtetin fqinj.

 

Gepostet von Lëvizja Djathtas am Samstag, 17. Oktober 2020