Shqiptari hero i ditës në Zvicër së bashku me shefin e tij

Advertisment
HTML Image as link

Një person u pla gos për vd ekje me një ar më të mprehtë në Cyrih-Altstetten. Me këtë rast, dy punëtorë ndihmuan në arr estimin e autorit të dyshuar, njëri prej të cilëve edhe Mevludi.

Të hënën, një person është vr arë me thikë në Cyrih-Altstetten të Zvicrës. Ai iu nënshtrua pl agëve të tij në vendngjarje, siç raportoi Policia e Qytetit të Cyrihut. Autori i dyshuar u arr estua, transmeton Shtegu.com.

Reklame

Me këtë rast, dy punëtorë që po punonin në një kantier në afërsi, ndihmuan në arr estimin e autorit të dyshuar.

“Një grua zbriti në rrugë dhe dukej e nervozuar”, thotë bojaxhiu Mario S. Ajo i kërkoi atij ta thërriste policinë. “Ajo tha se një person u ther me thi kë dhe kishte nevojë për ndihmë”. Ai menjëherë lajmëroi policinë. Në ndërkohë, ai thirri punonjësit e tij. “Ne jemi duke rinovuar një shtëpi afër.

 

Secili morëm një shufër hekuri nga kantieri dhe ndoqëm autorin e dyshuar”.
Ai doli nga një ndërtesë banimi me thikë dhe doli me shpejtësi në rrugë. “Kur policia erdhi drejt tij, ai ndaloi”. Mevludi (32) më pas e mbajti fort, shefi i tij Mario e ndihmoi. “Kur ai u shtri në dysheme, donte ta nxirrte thi kën. Oficerët ia morën dhe më pas e ndaluan”. Të dy nuk e shohin veten si heronj. «Për ne është e logjikshme se duhej të ndihmonim. Ne do ta bënim përsëri po që se është nevoja”, pohon Mevludi.

Guximi civil i dy punëtorëve mori lëvdata nga policia e qytetit: “Të dy ndihmësit bënë gjithçka siç duhej”, thotë drejtoresha e medias, Judith Hödl. Në raste të tilla është e rëndësishme të mos e vendosni veten në rrezik si ndihmës – veçanërisht nëse ka ar më me vete.
Policia e qytetit gjithashtu ka një fushatë aktuale. Parulla është: Shikoni, vlerësoni, veproni. “Guximi civil fillon kur njerëzit nuk shikojnë nga ana tjetër”, thotë Hödl.

Historiku dhe rrjedha e kr imit janë objekt i hetimit në vazhdim. Identiteti i autorit të pretenduar dhe vik timës ende nuk dihet.