Shqiptari nga Shkupi personi i parë që zemrën nuk e ka në trup por në çantë, ja emri i tij! (Foto)

Një pacient shqiptar nga Shkupi është personi i parë në Maqedoni që ka zemër të ashtuquajtur TAH (Total Automatic Heart). Bëhet fjalë për 41 vjeçarin nga Shkupi, Ismet Haxhiu. Ai para disa viteve ka udhëtuar në Norvegji për të punuar si moler, por pas 15 ditëve ka pësuar infarkt masovik në zemër, transmeton Gazeta Lajm.

Mjekwt i kanw vendosur stent dhe i kanë thënë se zemra i funksionon vetëm 30 për qind, prandaj ka vendosur tw kthehet nw vendlindje. Mw pas ka kryer operacion, duke instaluar TAH, zemwr e cila funksionon jashtw trupit dhe tw cilwn e mban nw çantw. Nwse i afroheni zemra e tij dwgjohet duke punuar, shkruan A1On.

Reklame

Ai rrwfen edhe situata interesante që i kanw ndodhur, siç ka qenw situata kur ka shkuar një herw nw bankw. Sapo wshtw futur nw bankw tw gjithw kanw ikur jashta, duke menduar se tw rrahurat e zemrws sw tij janw zw i bombws sw kurdisur. I wshtw afruar edhe sigurimi dhe pasi u ka sqaruar qe bwhet fjalw pwr zemrwn e tij, ia kanw mundwsuar tw kryejw punw menjwherw.