Shqiptarja shpifi gjithçka te policia zvicerane pasi ishte xheloze

Detail view of the door of a police car of the cantonal police of Berne with the cantonal coats of arms and police letting photographed on October 6, 2015, in Berne, Switzerland. (KEYSTONE/Peter Klaunzer) Detailansicht der Tuere eines Dienstfahrzeug der Kantonspolizei Bern mit dem Kantonswappen und dem Polizeischriftzug aufgenommen am 6. Oktober 2015, in Bern. (KEYSTONE/Peter Klaunzer)

Prokuroria zvicerane ka dashur ta dëbojë Altinin (44) nga Zvicra, për kërcënime dhe lëndime të thjeshta trupore. Por kur mendohej se çështja ishte serioze, gruaja tërhoqi deklaratat e saj – ata u larguan nga gjykata si çift

Pothuajse ishte një martesë përplot dhunë. Sepse Blerta (emër i ndryshuar) i tërhoqi të gjitha akuzat kundër burrit të saj Altinit (emër i ndryshuar) në gjykatë. Prokuroria nuk i besoi asaj, prandaj kërkoi që kosovari të dëbohen nga vendi. Gjykata e Kulmit gjithashtu e konsideroi tërheqjen të papranueshme. Megjithatë, ajo e liroi Altinin nga akuza për dhunë në familje si në rast i dyshimtë.

Reklame

Ajo që fillimisht e tha Blerta, mund të lexohet në aktakuzë: Altini shumë shpesh e kishte goditur, shqelmuar dhe kërcënuar. Një herë ai tha se do ta “bënte të njëjtën gjë me të, ashtu siç bëri babai i tij me gruan e tij”. Ai e kishte vrarë nënën e Altinit. Së shpejti ai do të lirohet nga një burg zviceran, informon Shtegu.com.

Kulmi i dhunës në martesën e Altinit (44) dhe Blertës (55) ishte, sipas aktakuzës, një argument në të cilin Altine e gjuajti me vazo në kokë. Pastaj ajo iku në strehimoren e grave. “Unë i shpifa të gjitha”, tha Blerta në gjyq. Ajo ishte xheloze.

Vetëm dy ditë pas denoncimit, Blerta tërhoqi deklaratën e saj. Pastaj ajo u tërhoq nga akuzat. Në ndërkohë, ajo nuk e dinte më nëse ishte ndëshkuar për deklarata të rreme. Avokati mbrojtës i Altinit foli për një “krizë martesore” që Blertën e kishte nxit për të denoncuar. Ajo dëshironte t’i hakmerrej burrit të saj për mungesën e tij të vazhdueshme dhe një lidhje të pretenduar. Avokati kërkoi një pafajësi. Referenca për një vend do të ishte “krejtësisht mendjemadhe”.

Për prokurorin publik, megjithatë, ishte e qartë: Altini është një “kriminel i njohur i dhunshëm me një tendencë drejt dominimit dhe kontrollit”. Deklaratat e prokurorëve privatë në aktakuzë përshtaten me këtë: Altini kërcënoi dy burra dhe gratë e tyre në mënyrë të pavarur nga njëri-tjetri, thuhet aty. Njëra nga gratë deklaroi se kishte frikë se nuk mund të flinte më. Ajo i çoi fëmijët e saj në shkollë me makinë. Familja që atëherë është larguar.

Dy burra të tjerë – babai dhe djali – të cilët kishin raportuar Altinin, ndër të tjera, për lëndime të thjeshta trupore, tërhoqën deklaratat e tyre.

Babai i familjes gjithashtu mohoi akuzat kundër tij. Të dy çiftet donin ta hiqnin qafe sepse i kishin borxh. Për më tepër, ai as nuk e kishte kërcënuar dhe as e kishte goditur gruan e tij. Dhe: Ai ka ndryshuar. Terapia në pikën e kontaktit për dhunën në familje i ndryshoi jetën.
Gjykata njëzëri dënoi Altinin me një dënim me burg me kusht, me dy vjet dhe një periudhë prove katërvjeçare për detyrim të përsëritur dhe kërcënime. Faktet e përshkruara nga Blerta në gjykatë nuk mund të përjashtohen plotësisht, tha kryetari i gjykatës. Ai nuk dha vërejtje. Pastaj ai iu drejtua gruas direkt. Ata që janë xhelozë nuk kanë pse të përfshijnë strehimoren e grave dhe gjykatën. “Është pikërisht kjo sjellje që dëmton viktimat e vërteta të dhunës në familje”, tha ai vendosmërisht.

Blerta e pranoi këtë pa lëvizur. Ajo u largua nga salla e gjykatës me Altinin si një çift martesor.