Shtabi Qendror i Krizës i jep dritë jeshile hapjes së kufijve

Shtabi Qendror i Krizave ka miratuar propozimin për hapjen e kufijve pa kushte. Megjithatë fjalën e fundit në lidhje me hapjen e kufijve e ka Qeveria e cila duhet të mblidhet sot pasdite.

Sipas vendimit aktual për të hyrë në Maqedoninë e Veriut është e detyrueshme të paraqitet një test i vlefshëm PCR, jo më i vjetër se 72 orë, si dhe nënshkrimi i deklaratës për vetizolimit të detyrueshëm për 14 ditë,

Reklame

në bazë të së cilës Inspektorati Sanitar dhe Shëndetësor i Shtetit përgatit një vendim për mbikëqyrjen shëndetësore dhe vetizolimin shtëpiak, i cili kontrollohet nga Ministria e Brendshme. Me vendimin e sotëm pritet që Qeveria të heq këta kushte.