Si e dogji hajni nga Maqedonia restorantin madhështor në Zvicër

25 vjet më parë, restoranti Löwen në Reute të Zvicrës ishte vi ktimë e flakëve.

Në vitin 1996, një zjarr e shkatërroi restorantin madhështor në zonën e Mohrenit. Zjarri u shkaktua nga një plaçkitës maqedonas. Ishte incidenti i tretë i tillë në këtë komunë brenda një periudhe të shkurtër

Reklame
HTML Image as link Reklamë:
Qries

Më 5 shkurt 1996, 25 vjet më parë, restoranti Löëen në Mohren, në Komunën Reute, u shkatërrua nga flakët. Pasi asaj dite fatale alarmi u ndez në vitin 1996, në ora 04.30 të mëngjesit, brigadat e zjarrfikësve në Reute, Marbach, Rebstein, Altstätten dhe Heiden filluan luftimin e zjarrit, informon Shtegu.com.

Nga kati i parë, restoranti Löëen u dogj plotësisht dhe kati përdhesë, përfshirë restorantin me panoramë, i cili u ndërtua në 1981, u dëmtua rëndë. Askush nuk u dëmtua dhe zjarrfikësat parandaluan përhapjen e zjarrit në shtëpitë fqinje.

Disa ditë më vonë, policia arrestoi një shtetas 27-vjeçar maqedonas. Ai e pranoi se kishte kryer plaçkitjen e dytë atë natë në “Löëen”. Pas vjedhjes, ai u shtri në një nga shtretërit, e ndezi një cigare dhe nga pakujdesia shkaktoi zjarrin.