Siri, s.ulm te.rrorist ndaj një spitali afër kufirit më Turqinë, 12 të vd.ekur

30
#

Të paktën 12 civilë kanë hu.mbur jetën dhe shumë të tjerë janë pla.gosur si pasojë e një s.ulmi te. rrorist me autobombë pranë një spitali në qytezën siriane Çobanbey afër kufirit me Turqinë, raporton Anadolu Agency (AA).

Sulmi ka ndodhur pas d.etonimit të një automjeti të ngarkuar me shp.ërthyes në parkingun e Spitalit të Çobanbey-it, qytezë e cila është pjesë e rajonit ku është zhvilluar operacioni antit.errorist turk “Mburoja e Eufratit”.

Sipas Mbrojtjes Civile, të paktën 12 civilë kanë hu.mbur jetën dhe shumë të tjerë janë pla.gosur, ndërkohë që janë ngritur shqetësime nga rritja e mundshme e numrit të vi.ktimave.

Ekipet e Mbrojtjes Civile janë mobilizuar në vendin e ngjarjes dhe janë duke i vazhduar aktivitetet e shpëtimit nga gë.rmadhat e shtëpive të rr.ënuara në afërsi të spitalit si pasojë e shpë.rthimit.

Dë.me materiale nga shpër.thimi ka pë.suar edhe spitali.