S’kanë frikë nga sul.met, mijëra myslimanë shkojnë në xhami për t’u lutur për 49 vik.timat në Zelandë

104

Mijëra myslimanë u mblodhën bashkë për t’u lutur për të ekzek.utuarit në Zelandë të Re, pavarësisht kërcë.nimeve për sul.me të tjera të mundshme.

49 njerëz mbetën pa shenja jete pas sul.meve në xhamitë e qytetit Christchurch në Zelandë të Re, pasi një burrë i arm.atosur hapi zj.arr ndaj myslimanëve gjatë lutjeve të së premtes.

BBC raporton se ky është sul.mi më i tme.rrshëm në historinë e Zelandës së Re, me kryeministren e vendit, Jacinda Ardern, që e përshkroi rastin si su.lm mak. aber.

Autoritetet atje morën masa sigurie menjëherë pas sul.meve, me policinë që po patrullon xhamitë në Britani, Sidnej dhe qytete të tjera të mëdha evropiane.

Pavarësisht kërc.ënimit në rritje për sul.me tjera, më shumë se 1000 myslimanë u mblodhën në xhaminë e Australisë për t’u lutur për ata që nde.rruan jete dhe të lënduarit në sul.min e tme.rrshëm në Zelandë të Re.