S’ndalen protestat kundër Vuçiqit, kërkohet ndalimi i shk.atërrimit të Serbisë

69
#

Edhe sonte qytetarët serbë kanë ndalur në rrugët e Beogradit për të shprehur pak.ënaqësitë në drejtim të pushtetit të Aleksandër Vuçiq.

Mbledhja filloi në ora 19:00, ku atyre u foli Dragan Rakiq, i cili ftoi të dalin edhe më shumë në protesta, në mënyrë që të parandalohen shk.atërrimi i Serbisë dhe të ardhmen e saj.

“Ne lu.ftojmë për liri, media të pavarura dhe gjyqësi të pavarur. Në këtë lu.ftë ne jemi të gjithë së bashku, nuk ka asnjë m.osmarrëveshje, partitë politike, organizatat, studentët janë të bashkuar në lu.ftën për një Serbi më të mirë. D.emokracia kërkon një in.divid aktiv”, tha ai.

Ndryshe, protesta e parë u mbajtë me 30 nëntor në Krushevc, dhe që nga ajo ditë, qytetarët çdo të shtunë dalin për të protestuar kundër pushtetit të Vuciqit.