Sondazhet e korrikut: Biden, shumë përpara Trump-it

Advertisment

Sondazhet e kryera në korrik në të gjithë Shtetet e Bashkuara i japin një avantazh të rëndësishëm kandidatit demokrat Joe Biden, mbi presidentin aktual, republikanin Donald Trump.

Një studim në internet i kryer nga Ipsos, i porositur nga Reuters, është kryer ndërmjet 27 dhe 29 korrikut, dhe nga 947 të anketuar, votues të regjistruar, 47 përqind shprehën mbështetje për Biden, ndërsa Trump favorizohej nga 38 përqind e të anketuarve.

Reklame

Një sondazh tjetër, gjithashtu në internet, i kryer nga YouGov, përfshiu 1.260 votues të regjistruar në të njëjtën periudhë, nga të cilët 49 përqind mbështesin Biden dhe 40 përqind Trump.

YouGov kreu edhe shumë sondazhe në të njëjtën temë më herët në korrik. Për ta ilustruar, sondazhi në internet YouGov i porositur nga The Economist u krye nga 19 deri në 21 korrik dhe morën pjesë 1,222 votues të regjistruar. 48 përqind e të anketuarve votuan për Biden dhe 41 përqind për Trump.

Sondazhi i opinionit publik Pulse Opinion Research, i porositur nga Rasmussen Reports, u krye midis 22 dhe 28 korrikut. Sondazhi u krye në dy mënyra – përgjigje interaktive e zërit (IVR) dhe në internet, dhe morën pjesë 2.500 votues të mundshëm, nga të cilët 48 përqind mbështesin Biden dhe 42 përqind Trump.

Herët për të nxjerrë përfundime përfundimtare

Optimus gjithashtu hulumtoi popullaritetin e kandidatëve presidencialë muajin e kaluar. 914 votues të mundshëm morën pjesë në sondazhin online, ku 48 përqind e të anketuarve thanë se mbështesin Biden, ndërsa 40 përqind mbështesin Trump.

Megjithëse rezultatet e sondazheve të korrikut sugjerojnë fitoren e zgjedhjeve nga Biden, theksohet se është shumë herët për të nxjerrë konkluzione përfundimtare, sepse shembujt nga fushata e vitit 2016 tregojnë se votuesit e Trump janë më të vështirë për të vendosur që të marrin pjesë në sondazhe, veçanërisht me telefon dhe në internet.

Shumë sondazhe në vitin 2016 njoftuan gabimisht se Trump do të humbiste ndaj Hillary Clinton. Por, ndodhi e kundërta. /tesheshi.com/