SOT MBARON FUSHATA ZGJEDHORE, NGA MESNATA FILLON HESHTJA ZGJDHORE

Pas 20 ditësh në të cilat partitë dhe koalicionet paraqitën ofertën e tyre para qytetarëve, sot përfundon fushata zgjedhore dhe heshtja zgjedhore fillon në mesnatën para zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, të planifikuara për ditën e mërkurë.

Në ditën e fundit të fushatës zgjedhore, partitë do të përpiqen të fitojnë votat e qytetarëve duke paraqitur programet e tyre që ata premtojnë për katër vitet e ardhshme.
Heshtja zgjedhore fillon në mesnatë, pas së cilës votimi fillon nesër, e cila këtë vit do të zgjasë tre ditë për herë të parë në histori për shkak të situatës aktuale me coronavirusin.

Reklame

Sipas Programit Zgjedhor, nesër do të votojnë personat të cilët janë të infektuar me coronavirus ose që janë në vetizolim. Ata do të votojnë në shtëpitë e tyre dhe votimi do të zhvillohet nga një bord zgjedhor special i ngritur nga KSHZ.

Personat e sëmurë, të burgosurit, personat në paraburgim, personat që kujdesen në shtëpi të veçanta do të votojnë ditën e martë.

Ndërsa ditën e mërkurë do të votojnë të gjithë qytetarët, ku votimi do të fillojë në orën 07:00 dhe do të zgjas deri në orën 21:00./SHENJA