Sot nisi muaji i Ramazanit, viti i dytë radhazi në kushtet e pandemisë

Advertisment
HTML Image as link

Me ngritjen në syfyrin e parë myslimanët e filluan muajin e shenjtë të agjërimit, Ramazanin.

Për 30 ditë radhazi në mbarë botën, myslimanët nisin ritualin e agjërimit në shenjë përuljeje ndaj Zotit.

Reklame

Besimtarët myslimanë fillojnë sot agjërimin dhe e përfundojnë atë më 12 maj, në ditën e festës së Bajramit.

Në Maqedoni për shkak të orës policore, besimtarët musliman nuk kanë mundësi që namazin e Jacis dhe Teravis ta falin nëpër Xhamitë e vendit.