Spasovski: Kartelë pagesore për pensionistët dhe punë kërkuesit joaktiv

Kryeministri teknik, Oliver Spasovski, njoftoi mbështetje ekonomike për kategoritë e reja të qytetarëve, si pjesë e mbështetjes për trajtimin e pasojave në aspektin ekonomik, nga kriza shëndetësore që ka prekur botën në 4 muajt e fundit.

Unë po njoftoj një seri të katërt të masave dhe të gjithë pensionistët që marrin pension deri në 15,000 denarë dhe punëkërkues joaktivë, të cilët aplikojnë për gjashtë muaj, do të marrin gjithashtu një kartë pagese të shtëpisë, tha Spasovski në një intervistë për TV Shutel.

Reklame

Ai shpjegoi tre grupet e masave për të mbështetur grupet e cenueshme të qytetarëve, të punësuarve dhe bizneseve që janë ndihmuar përmes kartës së pagesës së shtëpisë, kuponave të turizmit dhe kredive pa interes për kompanitë.

Burimi: Fokus