Spasovski: Pensionet do të rriten së bashku me pagat

Obligohemi se pas përfundimit të krizës do të sigurojmë rritje të pagës minimale deri në 40 për qind, gjegjësisht paga minimale 20,000 denarë dhe rritje e pagës mesatare deri në 30 për qind, gjegjësisht paga mesatare deri në 34,000 denarë, deri në fund të mandatit. Meqenëse vlera e pensioneve lidhet drejtpërdrejt me rritjen e pagave, ndërsa qëllimi ynë është që të rrisim pagat gjatë katër viteve të ardhshme, kjo do të thotë edhe mundësi për rritje të pensioneve. Pensionet do të rriten së bashku me pagat, kurse pensionet më të ulëta do të rriten me të paktën 21 për qind. Do të vendosim pension minimal, në mënyrë që asnjë pensionist të mos marrë pension më të vogël se 10.700 denarë.

Këtë e bëri të ditur nënkryetari i LSDM-së dhe bartës i listës në NJZ 2, Oliver Spasovski, në takimin me pensionistët në vendbanimin Autokomandë, në Komunën Gazi Bab të Shkupit.

Reklame

“Në kushtet e shëndetit dhe krizës ekonomike, pensionet paguhen rregullisht, madje edhe më herët se afatet e parashikuara. Koncepti ynë është siguria: siguria e pensioneve, siguria e pagave, vendet e reja të punës, më shumë investime, paga më të larta. Siç e dini, ne kemi rritur pensionet. Nga janari, të gjithë pensionistët do të marrin një pension më të lartë prej 722 denarëve, 324.000 pensionistë. Kjo është rritja më e madhe e pensioneve në 12 vitet e fundit. Pensioni mesatar me ngritjen e re është 15.500 denarë”, tha Spasovski.

Siç tha ai, ne e bëmë të mundur këtë duke stabilizuar fondin pensional, i cili ishte në borxh.