Spitali lundrues gjigand i Turqisë

Spitali gjigand!

Ky spital lundrimi eshte aktiv qe nga viti 2014,ku ka qene ide e Presidentit Erdogan, i cili kishte sugjeruar që Turqisë i duhet një spital shëtitës për transportin e të lënduarve nga vendet me fatkeqësi natyrore   si Pakistani, apo dhe Libia.

Anija është 200 metra e gjatë, ka 206 krevate, 10 klinika emergjence, 8 salla operacioni dhe shumë shërbime të tjera. Ajo përmban dhe një vend të posaçëm për uljen e helikopterëve. Stafi punonjës i këtij spitali shëtitës është 157 specialistë mjekësorë dhe marinarë. Kjo anije u shërbene të sëmurëve jashtë republikës turke dhe se buxheti vjetor i saj është 100 milionë dollarë.

Ne ne Ballkan edhe spitalet shteterore nuk i kemi me kete kapacitet dhe me keto kushte.