Statistikat për tu lëpirë: a e dini se kush është tani lideri i akullores në BE?

Advertisment

Gjermania është prodhuesi më i madh i akullores në Bashkimin Evropian, duke ia marrë Italisë vendin e liderit në këtë treg, e njohur për prodhimin e akullores xhelatinoze.

Kur bëhet fjalë për eksportin e akullores jashtë BE-së, Franca dhe Hollanda zënë vendin e parë dhe të dytë, tregoi raporti i Eurostat që i referohej vitit 2019.

Reklame

Në vitin 2019, BE prodhoi një total prej më shumë se tre miliardë litra akullore, që është 6 përqind më shumë se një vit më parë.

Në të njëjtën kohë, eksporti i përgjithshëm i akullores nga BE në vendet jo të BE-së është 222,000 ton akullore, me një vlerë totale 723 milion euro. /teshesh.com/