Studimi: Volkswagen, kompania më me borxhe në botë

Sipas një studimi të kompanisë së investimeve Janus Henderson, i cili anketoi operacionet e rreth 900 kompanive, më me borxhe është prodhuesi gjerman i makinave Volkswagen

Sipas hulumtimit të fundit, Volkswagen ka borxh rreth 192 miliardë dollarë, që është më shumë se shumë vende, siç është Hungaria me 101.9 miliardë dhe Republika e Afrikës së Jugut me 180 miliardë borxh, shkruan SeeBiz.

Reklame

Dhe kompanitë e tjera gjermane janë në krye të listës, siç Daimler, borxhi i të cilit është rreth 151 miliardë dollarë, dhe renditet e treta .

Në mesin e dhjetë kompanive më të mëdha për borxhe, pesë janë nga industria e automobilave, kështu që Toyota është në vendin e katërt me 138 miliardë borxhe, Ford me rreth 122 miliardë dhe BMW me 114 miliardë borxhe. /tesheshi.com/