Subvencione prej 1000 euro për Kondicionerët-inverter , këtu mund të aplikoni

Qyteti i Shkupit do të shpallë një thirrje publike javën e ardhshme për të subvencionuar qytetarët për blerjen e kondicionerëve me inverter me efikasitet të lartë për ngrohje.

Një risi këtë vit është se në mënyrë që qytetarët të marrin subvencione për inverterët, ata do të duhet të dorëzojnë vullnetarisht dhe pa pagesë sobat ekzistuese të drurit, qymyrit, vajit ose karburantit. Fondet që do të subvencionojë Qyteti i Shkupit janë në shumë neto jo më shumë se 62,000 denarë.

Reklame

– Thirrja publike mbulon të gjithë kondicionerët me inverter me efikasitet të lartë të blerë nga 1 janari 2020 dhe do të zgjasin deri më 30 nëntor 2020 ose deri në shterimin e fondeve të planifikuara nga Buxheti i Qytetit të Shkupit për këtë qëllim. Thirrja do të realizohet në përputhje me parimin ”I pari që vjen i pari do fitoj” Banorët (ekonomitë shtëpiake) që kanë një ndërtesë banimi me lidhje me ngrohjen qendrore të qytetit, pavarësisht nëse e përdorin, nuk kanë të drejtë të marrin pjesë në Thirrjen Publike, thonë nga Qyteti i Shkupit.

Buxheti i qytetit të Shkupit për vitin 2020 për këtë qëllim siguron 322 milion e 400 mijë denarë, të siguruar nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë Veriore.