Suedia ndaloi hyrjen e shtetasve të Maqedonisë deri më 31 gusht

Qeveria e Suedisë sot mori vendim për kufizim të udhëtimeve në vend deri më 31 gusht në vendet që janë më së shumti të prekura nga coronavirusi, përfshirë këtu edhe Maqedoninë e Veriut.

Masa u vendos gjatë muajit mars, dhe përjashtim kishim 14 vendet që u gjendën në listën e sigurt vendeve.

Reklame

Në mesin e vendeve të sigurta nga BE ishte Algjiri, Australia, Gjorgjia, Japonia, Kanda, Moroko, Mali i Zi, Zelanda e Re, Ruanda, Serbia, Korea e Jugut, Tajlanda, Tunizi dhe Uruguai.

“Ndalesa për për hyrje në vend nuk ka të bëjë për banorët e ri dhe studentët që duhet të vinë në vend”, sqarojnë nga qeveria suedeze.