Sul.mi në Zelandë të Re – Policia arres.ton 4 të dyshuar (VIDEO)

83

Sot kanë humbur jetën 40 persona si dhe 48 të tjerë kanë mbetur të lënduar si pasojë e sul.mit me ar.më zjar.ri në dy xhami në Zelandë të re.

Në vendin e ngjarjes kanë dalë autoritetet e sigurisë ku kanë arrit t’i arres.tojnë katër persona të dyshuar për rastin.

Kryeministrja e këtij vendi, Jacinda Ardern, e ka cilësuar këtë sulm si “një ndër ditët më të zeza për Zelandën e Re”.

Për shkak të kësaj situate, stacioni Britomart dhe gjërat tjera përreth janë të mbyllura. Kjo do të thotë se trenat dhe autobusët nuk po funksionojnë.

 

Gazetari i Zelandës së Re të “Herald” Kurt Bayer i tha BBC-së se të mbijetuarit e sul.mit i kishin treguar se si ata iknin nga xhamia e “Al Noor” përmes një dritareje në pjesën e pasme të ndërtesës dhe pastaj u fshehën pas automjeteve në park.