‘Ta shpëtojmë Mijallkovin’ Arsim Zekolli ironizon me Bilall Kasamin

Advertisment

Ish diplomati dhe analisti Arsim Zekolli përmes një statusi në rrjetin social Twitter ka ironizuar me koalicionimin e Bilall Kasamit dhe Lëvizjen Besa me LSDM-në, përcjell in7.

“Dhe ta shpëtojmë dhe ta ruajmë Mijalkovin, Todorovskin dhe Mukovskin, Elhamndulilah!

Reklame

Kasami: Koalicioni me LSDM është që të bie hallka tjetër e regjimit-BDI-ja”

Ndërkaq në kolumnët e tij të fundit ai shkruan edhe për pritjet e opinionit nga emri i kandidatit për kryeminstër shqiptar të propozuar nga Ali Ahmeti i cili, sipas tij ky kandidat përfunoi aty edhe ku ka nisur, përcjell in7.

 

“Pritjet e larta nga promovimi i vonuar i kandidatit të famshëm për Kryeministrin shqiptar më në fund përfunduan me një “Phiiii” të madhe! në erë, të shpërndarë në ajër edhe para se Aliu të kthehej në shtëpi. Naser Ziberi nuk është një kandidat mbipartiak supra, por një kërcimtar i BDI-së dhe një njeri që ka njohuri të gjatë dhe më të mirë të LSDM-së, sesa Zoran Zaev me Rashkovskin dhe Carovskën. Ziberi nuk do të tërheqë as edhe një votë të vetëm pro-opozitës, as nuk do të ndikojë dukshëm në të pavendosurit. Por ky nuk është qëllimi i BDI gjithsesi.”,ka shkruar Arsim Zekoli, duke vazhduar më tej se:

“Për të kuptuar motivin e zgjedhjes së Ziberi, rrënjët duhen kërkuar në ngjarjet që i paraprinë. Disa nga ne kujtojnë se Ziberi në fillim të viteve 90, përveç Crvenkovski, ishte (dhe ende është) shumë afër Sulejman ef. Rexhepi, të dy nga fshatrat afër rajonit të Shkupit. Për shqiptarët, veçanërisht ata që kanë ndjekur metamorfozat e skenës politike shqiptare që nga fillimi i viteve 1990, ky është një fakt i kuptuar mirë. Për maqedonasit, kjo është ende një temë e bllokuar. Lidhja është natyrisht në dy dimensione: shënimi nostalgjik i PPD, i cili përmes qarqeve konservatore ende konsiderohet standardi i artë i politikës dhe ndikimi i rrjetit BFI-së të themeluar nga Rexhepi dhe i kultivuar përmes afërsisë së tij me Ziberi”.