Taleski zyrtarisht ambasador në NATO

Sot, Ambasadori Dane Taleski i paraqiti letrat kredenciale Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s Jens Stoltenberg, duke filluar kështu zyrtarisht mandatin e tij si përfaqësuesi i parë i përhershëm i Maqedonisë së Veriut në NATO që kur vendi u bë anëtar i plotë i Aleancës në 27 Mars të vitit të kaluar.

Ceremonia u mbajt në Selinë e NATO-s, në përputhje me protokollet për mbrojtjen nga koronavirusi, pasuar nga një takim midis Ambasadorit Taleski dhe Sekretarit të Përgjithshëm Stoltenberg.

Reklame

“Anëtarësimi në NATO i Maqedonisë së Veriut është realizimi i një qëllimi strategjik dhe realizimi i një prej përparësive më të rëndësishme të politikës së jashtme të vendit që ka kontribuar në përmirësimin e stabilitetit dhe sigurisë së vendit, me pasoja pozitive për të gjithë rajonin. Anëtarësimi në NATO është një vendim sovran i Republikës së Maqedonisë së Veriut i përshkruar nga një vendim unanim i Asamblesë në 1993, për të cilin ka pasur gjithmonë një konsensus të gjerë dhe të fortë ndër-etnik dhe mbartartiak”, tha Ministria e Jashtme në një deklaratë. FLAKA