Taravari: Në Gostivar duhet të kishte 5 – 6 herë më shumë testime, duhen teste të shpejta

Nëse do të kisha kompetenca sot në Qendrën Shëndetësore në Gostivar, do të kishte shumë më shumë të testuar, mbase pesë apo gjashtë herë më shumë, tha kryetari i Komunës së Gostivarit Arben Taravari në emisionin “Top Tema” në Telma.

“Një numër i testeve të shpejta duhet të bëhen, duke pasur parasysh që ato kushtojnë jo më shumë se 10 euro, dhe rezultatet merren në 30 minuta në një orë”, tha Taravari.

Sipas tij, në Gostivar me 100 mijë qytetarë, duhet të bëhet një minimum prej 1,000 testesh për të pasur një numër objektiv të qytetarëve të infektuar.