Tatimi i të ardhurave dhe ai personal mbeten në 10 për qind, Qeveria nuk heq dorë nga tatimi progresiv

Advertisment

Qeveria e re e filloi mandatin e saj katërvjeçar. Seancën e parë e mbajti këtë javë dhe i mori vendimet e para. Në Programin, që duhet ta përmbushë brenda mandatit që e ka marrë, në 57 faqe janë përmendur prioritetet. Fokusin në ekonominë planifikon ta orientojë tërësisht në zbatimin e procesit kryesor të transformimit të ekonomisë sonë. Do të garantojë parashikim në pjesën e politikës tatimore.

Tatimin e fitimit, Qeveria e re, e vendosë në nivelin prej 10 për qind në gjithë periudhën 20-24, ndërsa parashikon lirim nga ky tatim gjatë riinvestimit të fitimit më 2021 si përgjigje ndaj ndikimit të efektit nga pandemia kovid.

Reklame

Tatimi personal i të ardhurave do të ulet në 0 për qind në vitin 2023 për industrinë IT edhe atë në mënyrë shkallore: 5 për qind më 2021, tre për qind më 2022 dhe 0 për qind më 2023.