Të dhënat e fundit, ja sa është numri i të infektuarve në Maqedoninë e Veriut

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik.

Në 24 orët e fundit, u kryen 3.654 teste dhe 868 raste të reja të kovid-19 u regjistruan në:
Shkup – 424, Prilep – 72, Kumanovë – 42, Manastir – 34, Ohër – 31, Tetovë – 28, Kavadarci – 27, Negotinë – 26, Veles – 21, Gjevgjeli – 20, Gostivar dhe Koçan – 15, Shtip – 14, Kriva Pallankë dhe Krushevë – 11, Strugë dhe Berovë – 10, Strumicë – 9, Vallandovë dhe Demir Kapi – 8, Bogdanci – 6, Kërçova dhe Resnja – 5, Probishtip dhe Demir Hisar – 3, Radovish, Makedonski Brod dhe Pehçevë – 2, Sveti Nikollë, Dellçevë, Kratovë dhe Dojran – 1 .

397 pacientë të rikuperuar janë regjistruar nga:
Shkup – 178, Prilep – 36, Tetovë – 20, Gjevgjeli – 17, Kumanovë dhe Strumicë – 16 secila, Manastir – 15, Veles – 11, Gostivar dhe Koçan – 8 secili, Berovë – 5, Shtip dhe Krushevë – 4, Vallandovë – 3, Resnjë, Probishtip dhe Bogdanci – 2, Kavadar, Strugë, Kërçovë, Dibër, Dellçevë, Vinicë, Demir Hisar dhe Makedonski Brod – 1.

Janë raportuar 15 viktima.

5 pacientë nga Shkupi (86, 81, 72, 71, 64) vdiqën, 2 pacientë nga Tetova (72, 59) dhe Ohri (78, 57), dhe 1 pacient nga Prilepi (80), Kumanova (71), Stip (64), Kavadari (65), Manastir (73) dhe Negotinë (74).

Të gjithë pacientët vdiqën në kushte spitalore.