Të rinjtë shqiptarë po emigrojnë, po ku po mbesin prindërit? (video)

Shumë të rinj emiguran kryesisht për shkaqe ekonomike, për një jetë më të mirë, e po ashtu edhe një pjesë për mundësitë e shkollimit jashtë vendit.

Për shkak të gjitha këtyre dukurive negative, nga Kosova dhe Shqipëria, vazhdimisht po ikin të rinjtë dhe të rejat, duke kërkuar fatin e tyre nëper vendet e ndryshme të Europës, aty ku mbizotëron ligji dhe drejtësia.

Për shkak të kësaj gjendjeje të papërspektivë, para ambasadave të vendeve të ndryshme kryesisht të Europës, për çdo ditë rreshtohen kolonat e gjata të rinisë kosovare për të kërkuar një vizë Shengen për të ikur nga ky vend.

Rreth 29 mijë qytetarë të Kosovës vetëm gjatë vitit të kaluar kanë emigruar në vende të ndryshme të Bashkimit Evropian dhe më gjerë, thuhet në të dhënat e publikuara nga Agjencia e Statistikave të Kosovës. Numri më i madh i tyre ka emigruar në mënyrë legale, por nuk kanë munguar as emigrimet ilegale.

Rrefimi i nënës Marikë trondit jo së është i padëgjuar ky fenomen, po pikërisht se dëgjohet thuajse në çdo familje shqiptare. Andaj, jo e largët për shoqërinë tonë – përballja me vetminë, veçmas prindërit. /albinfo.ch/

Ndjekni më poshtë një video rrëfim të përgatitur nga DeutscheWelle: