Temperaturat e larta – të konsumoni më tepër lëngje

Mjeku Rexhep Emurllai thekson që popullata gjatë kësaj periudhe duhet të konsumojnë më tepër lëngje dhe të kënë sa më pak kontakte me diellin, në të kundërtën mos respektimi i masave mund të na shpije në një dukuri të tmershme.

REXHEP EMURLLAI – MJEK

Reklame

“Nga viti që lam pas kemi folur më shumë për sëmundje të pandemisë të Covid-19 por tani nuk është në pyetje vetëm koronavirusi. Prandaj nuk mund të flasim për momentin se kemi një pandemi dhe pikërisht të themi se pandemia ka marr jetën e njerëzve mund të jetë vetëm një shkak për ti komplikuar rastet e sëmundjeve kronike”.

Mjekët bëjnë apel për të moshuarit, gratë shtatëzëna si dhe fëmijët që të mos ekspozohen në diell gjatë temperaturave të larta. /tetova1/