Tetovarët kërkojnë këshilla nga psikologët, ja çfarë pyesin

Si të ballafaqoheni me ndjenjat e frikës, ankthit, eksitimit dhe stresit për shkak të pasigurisë nëse diçka e keqe do t’u ndodhë atyre në lidhje me virusin e koronës. Për probleme të tilla psikologjike, ka individë me disa psikologë nga shoqata e Cortex, të cilët për disa javë ofrojnë ndihmë profesionale falas për qytetarët, në mënyrë që të kapërcejnë ngarkesat psikologjike dhe stresin që mbizotëron me përhapjen e virusit të koronës.

– Në përgjithësi, nuk mund të thuhet individuale, problemi kryesor për të cilin njerëzit duan të flasin dhe pyesin është izolimi dhe frika se mos sëmuren. Nëse ndodh rastësisht, çfarë tjetër? Gjëja e dytë është situata stresuese që lind në disa për shkak të nevojës për të qenë në izolim. Ata që telefonojnë shpesh kërkojnë zgjidhje se si të merren me ankthin gjatë kësaj periudhe. Ne flasim në një mënyrë konsultative – t’i kushtojmë vëmendje vetes, të përfundojmë disa gjëra që sinqerisht kurrë nuk kemi menduar se mund t’i bëjmë sepse shkojmë në punë ose nuk kishte kohë për disa gjëra. Nuk është keq t’i kushtohet vëmendje kësaj.

Të kalosh kohë më të qetë, të kesh më shumë shoqërime, të krijosh më shumë afërsi me shtëpinë tënde, t’u kushtosh më shumë vëmendje atyre, shpjegon Biljana Radichevska, psikologe dhe anëtare e shoqatës së Psikologëve.

Sipas përvojës së saj, ata që kanë kërkuar ndihmë psikologjike nuk janë nga një grup shoqëror ose me një karakteristikë të veçantë.