Thaçi: Ideja për kryeministër shqiptar është manipulim i rëndë

Kryetari i PDSH-së, Menduh Thaçi, idenë e Ali Ahmetit për kryeministër shqiptar, e quajti manipulim të rëndë, duke theksuar se kryetari i BDI-së po vepronte kështu sepse ishte në pozicionin e “këndit të vdekur”.

“Manipulim i rëndë me emocionet e njerëzve me emocionet e shqiptarëve. Kishte 18 deputetë, ishte në pushtet për 10 vjet me Gruevskin dhe ne nuk kemi ide dhe kërkesa të tilla. Blerja hipokrite e pikëve politike për NATO-n dhe Marrëveshjen e Prespës, sepse nëse do të kishte përkufizime të qarta, atë do të kishin bërë në vitin 2003, 2008. Mendoj se është e qartë për Ahmetin që ai ndodhet në “kënd të vdekur” dhe ai nuk mund të shpëtojë nga këtu as tani si 19 vjet më parë, u tha shqiptarëve se i kishte çliruar ata, dhe nga ky lirim me kusht kemi pasur disa qindra të vdekur, disa mijëra shtëpi të shkatërruara dhe miliarda euro dhe dollarë në dëm të ekonomisë. Edhe njëherë mendon se në këtë mënyrë do të jetë në gjendje të mbledhë votat e shqiptarëve”, tha Menduh Thaçi.

Reklame

Për vite të tëra, PDSH ka pasur idenë për zëvendëskryeministër shqiptar, që sipas Thaçit është i saktë etikisht, ligjërisht dhe politikisht në vend të propozimit të Ahmetit.

Ai konsideron se fituesi i zgjedhjeve do të krijojë Qeveri dhe se partitë politike të shqiptarëve që mund të kenë prej 13 deri në 20 deputetë, nuk do të jenë në gjendje të formojnë Qeveri. Thaçi e përsëriti qëndrimin se 5 korriku është data kur duhet të zhvillohen zgjedhjet, duke pasur parasysh që situata me Kovid-19 do të zgjasë me muaj dhe kjo është arsyeja pse është e nevojshme qeveri politike. bs/shk/