Thaçi: Vendimi antishqiptarë i Titos para 75 viteve

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi ka kujtuar në mëngjesin e sotëm rënien e komandant, Shaban Polluzhës.

Përmes një postimi në llogarinë e tij në Facebook, Thaçi ka shkruar një postimi ku ka kujtuar 75 vjetorin e e gjenocidit ndaj popullatës shqiptare pas përfundimit të Luftës së Dytë Botërore, raporton Gazeta Insajderi.

“Këto krime dhe ky gjenocid u kryen në frymën kinse antifashiste, që në fakt rezultuan me mbledhjen e Prizrenit më 10 korrik 1945, ku dhunshëm Kosova u aneksua me Jugosllavinë.

Reagimi më i fortë kundër këtij terrori serb ishte kryengritja e komandantit Shaban Polluzha, e cila u shua me gjak”, ka shkruar Thaçi