TikTok pajtohet të paguajë 92 milionë $

PARIS, FRANCE - MARCH 05: In this photo illustration, the social media application logo, Tik Tok is displayed on the screen of an iPhone on March 05, 2019 in Paris, France. The social network broke the rules for the protection of children's online privacy (COPPA) and was fined $ 5.7 million. The fact TikTok criticized is quite serious in the United States, the platform, which currently has more than 500 million users worldwide, collected data that should not have asked minors. TikTok, also known as Douyin in China, is a media app for creating and sharing short videos. Owned by ByteDance, Tik Tok is a leading video platform in Asia, United States, and other parts of the world. In 2018, the application gained popularity and became the most downloaded app in the U.S. in October 2018. (Photo by Chesnot/Getty Images)

TikTok është pajtuar të paguajë 92 milionë dollarë për të zgjidhur një padi në lidhje me keqpërdorimin e inteligjencës artificiale për të gjurmuar dhe ruajtur të dhënat e përdoruesve, raporton BBC.

Një grup ka ngre padi duke thënë se ka thyer ligjet me përdorimin e softuerit për njohjen e fytyrës në videot e publikuara nga përdoruesit dhe algoritmet për të identifikuar moshën, gjininë dhe etninë. Po ashtu është thënë se të dhënat e përdoruesve janë dërguar në Kinë. TikTok ka mohuar se ka bërë shkelje, por ka thënë se dëshiron që të evitojë rastin gjyqësor.

Në rastin, është pretenduar se të dhënat nga softueri për njohjen e fytyrës të mbledhura nga TikTok janë përdorur në mes tjerave për të gjurmuar përdoruesit me qëllim për shënjestrim për reklama, ndër të tjera.

Nëse marrëveshja pranohet nga gjykata federale, paratë do të ndahen mes përdoruesve të TikTokut me seli në SHBA. Rasti ishte dërguar në gjykatë federale në Illinois, që është shumë strikte sa i përket ligjeve për përdorime biometrike.