Todev: Mbi 800 policë për në pension, punojnë me zgjatjen e statusit të punësimit

Sindikata e Pavarur e Policisë shprehën problemet në polici por edhe kërkesat për përmirësimin e situatës.

Policia kufitare në kufirin perëndimor shkojnë të punojnë me automjetet e tyre sepse nuk ka zyrtare, pretendon kreu i sindikatës së pavarur të policisë Goce Delçev Todev.

Reklame

Sipas tij, njoftimi për 600 policë të rinj është i nevojshëm vetëm nëse pensionohen më shumë se 800 policë të cilët, përkundër kushteve të plotësuara për pension, zgjasin jetën e tyre të punës.

“Derisa të pastrohet me pensionistët, ne nuk do të duhet të punësojmë staf të ri, dmth numrat duhet të shihen se në cilën mënyrë do të shkojë e gjitha. Jo për çdo vit, por duhet të ketë një plan pesë-vjeçar, dhjetë-vjeçar dhe afatgjatë me të cilin nuk do të bazohet punësimi në Ministrinë e Brendshme, kështu dëshiron OBRM-ja kështu dëshiron LSDM-ja dhe BDI-ja etj. Nevojat dhe dëshirat partiake nuk mund të jenë bazë për punësimin në Ministrinë e Brendshme. Pikërisht, për shkak të kësaj, sindikata e pavarur e policisë ndryshon nga të gjitha sindikatat e tjera sepse flet publikisht dhe tregon të vërtetat dhe kushtet me të cilat përballemi në ministri” – u shpreh Kryetari i Sindikatës së pavarur së policisë, Goce Delçev Todev.