Tony Blair: Ne duhet të mësohemi të jetojmë me Covid-19

Ish-kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar Tony Bler ka thënë se britanikët duhet të mësohen të jetojnë me virusin, duke thënë se nuk do të eliminohet.

Në një intervistë ish-drejtuesi i Laburistëve tha se kishte “të paktën një shans 50/50” që Mbretëria e Bashkuar të shihte një rikthim të Covid-19 në vjeshtë, dhe ishte “absolutisht thelbësore” për t’u përgatitur për të.

Reklame

Ai i kërkoi qeverisë që të “krijojë çdo strukturë të fundit të infrastrukturës që mund të siguroheni që nëse kjo ndodh ju jeni në gjendje të kontrolloni sëmundjen, sepse nuk do të jeni në gjendje të ktheheni në bllokimin që kemi duruar në mars, prill dhe maj ”.

Një raport i ri nga grupi i tij i ekspertëve, Instituti Toni Bler, rekomandoi gjithashtu përdorimin e provave në masë dhe përdorimin e detyrueshëm të maskave të fytyrës në të gjitha mjediset publike të mbyllura, raporton BBC.

Bler tha: “Nëse po testoni vetëm njerëzit me simptoma … ju mungojnë njerëzit asimptomatikë dhe ju mungojnë njerëzit para-simptomatikë.

“Dhe shpesh pjesë e problemit më të madh me sëmundjen janë njerëzit para-simptomatikë”.