Tragjedi të njëpasnjëshme/ Historia e dhimbshme e familjes së Joe Biden (FOTO)

Advertisment

Joe Biden po kandidon për t’u bërë President i Shteteve të Bashkuara, që do të thotë se familja e tij do të jetë në qendër të vëmendjes!

Nëse nuk e dinit, ish-nënkryetari 77-vjeçar është baba i katër fëmijëve, dy prej të cilëve fatkeqësisht kanë vd ekur.

Reklame

 

Joe ka tre fëmijë me gruan e tij të parë Neilia: Beau , Hunter dhe Naomi.

Teksa Biden ishte senator në 1972, gruaja e tij, Neilia dhe vajza 1-vjeçare, Naomi vd iqën në një ak sident automobilistik, ndërsa dy djemtë e tij, ishin në makinë por mbijetuan.

Disa vjet më vonë, Joe u takua me gruan e tij aktuale Jill Biden. Ata u martuan në qershor të vitit 1977 në kishën e Kombeve të Bashkuara në New York City, dhe mirëpritën vajzën Ashley në 1981.

Beau shërbeu si shërbyer si Prokurori i 44-të i Përgjithshëm i Delaware dhe një Major në Gardën Kombëtare të Ushtrisë Delaware. Ai u martua me gruan Hallie në 2002 dhe kanë një vajzë dhe djalë, Natalie dhe Robert “Hunter”, përkatësisht në 2004 dhe 2006.

Beau u diagnostikua me kancer në tru në 2013 dhe vd iq tragjikisht dy vjet më vonë 30 maj 2015 në moshën 46 vjeç. Djali i dytë i Joe Hunter është një avokat dhe këshilltar investimesh.

Hunter u martua me Kathleen në 1993 dhe ata kanë tre vajza së bashku: Naomi, Finnegan dhe Maisy. Ata u ndanë në 2015 dhe përfunduan të divorcuar në 2017. Në 2016, Hunter filloi të dilte me të venë e vëllait të tij të ndjerë Beau, Hallie për disa muaj.

Në gusht 2018, Hunter mirëpriti një fëmijë me Lunden Alexis Roberts nga Arkansas, por nuk dihen shumë informacione për fëmijën e tij të katërt.

Hunter më pas u martua me kineastin e Afrikës së Jugut Melissa Cohen në maj 2019 dhe ata e mirëpritën djalin e tyre në Mars 2020.

Gjatë një interviste me New Yorker në 2019, Hunter hapi lu ftën e tij për dekada me dr ogën dhe alk oolin, duke thënë: “Të gjithë kanë trauma. Ka varësi në çdo familje. Isha në atë errësirë. Isha në atë tunel, është një tunel i pafund. Ju nuk shpëtoj prej tij. Ju kuptoni se si të merreni me të”.

Ashley është fëmija më i ri dhe i vetëm i Joe me Jill. Pas diplomimit në Universitetin Tulane, ajo u bë drejtoresha ekzekutive e Qendrës Delaware për Drejtësi, një organizatë jofitimprurëse e orientuar drejt reformës në drejtësinë penale.

Ashley gjithashtu punoi si punonjëse sociale në Delaware për 15 vjet. Në vitin 2017, ajo themeloi Livelihood , një kompani veshjesh të prodhuara në Amerikë. Ashley u martua me kirurgun plastik Howard Kerin në 2012.