Trashësia e borës në Serbi arrin deri në tre metra (VIDEO)

Një stuhi dëbore e mbuloi rrafshnaltën Pestar me një shtresë të trashë dëbore, dhe mediat serbe raportuan se nën të ishin bllokuar 70 makina. Fatkeqësisht, një njeri vd*iq nga ngrirja.

Sasi të mëdha të dëborës në Serbinë Jugperëndimore në Pestar mbuluan vendin të enjten, duke shkaktuar probleme të mëdha në trafik, dhe një 66-vjeçar në fshatin Suçica për fat të keq humbi jetën. Ai vd*iq nga efektet e ngrirjes, raportuan mediat serbe.

Një gjendje e jashtëzakonshme është shpallur dje në komunën e Sjenicës, dhe për shkak të reshjeve të mëdha të dëborës që arrin një lartësi prej tre metrash në vende, dhe autostrada Novi Pazar – Sjenica është ende e pakalueshme.

Mbrëmjen e së mërkurës, policë, oficerë policie dhe zjarrfikës luftuan një përpjekje të mëdha për të nxjerrë dhjetëra makina, dhe midis atyre që shpëtuan ishte një nënë me katër fëmijë të vegjël.