Trazirat në SHBA, humbin jetën 4 persona dhe arr estohen 52 protestues

Katër persona kanë humbur jetën dhe 52 të tjerë janë arrestuar, gjatë protestave të zhvilluara orët e fundit në Capitol Hill të SHBA-së.

Shefi i Departamentit të Policisë Metropolitane Robert J. Contee ka deklaruar se mbështetësit e Presidentit Donald Trump su lmuan Kapitolin në një përpjekje për të ndaluar Kongresin nga certifikimi i Presidentit të zgjedhur Joe Biden në zgjedhje.

Reklame

Contee është shprehur se 47 nga 52 të arr estuarit kishin të bënin me shkelje në Bashkinë Muriel Bowser, ndërsa nga 26 të tjerë i janë persona të arr estuar në bazat e Kapitolit të SHBA.