Tre emra muslimanë të dhëna nga prindërit për fëmijët në Serbi

Zgjedhja e një emri është një pjesë argëtuese e përgatitjes përpara se fëmija të arrijë, dhe shumë prindër gjithashtu kanë përgjegjësi ndaj kësaj detyre duke ditur që emri do ta shoqërojë fëmijën gjatë jetës dhe në të njëjtën kohë e veçojnë atë nga të tjerët.

Trendet po ndryshojnë vazhdimisht, dhe sot emrat e shkurtër dhe të pazakontë janë më të njohurit për vajzat që kanë kuptime të pazakonta sa të jetë e mundur.

Reklame

Përveç prindërve individualë që preferojnë emrat klasikë dhe të vjetër, që mbeten për të gjitha kohërat, në Serbi, gjithnjë e më shumë, fëmijëve u jepen emra me prejardhje arabe.

Më poshtë ju tregojmë tre emrat më të njohur myslimanë që më së shpeshti u jepen fëmijëve femra në Serbi, si dhe kuptimet e tyre të bukura:

Këta tre emra të njohur konsiderohen një trend në Serbi

Sara
Emri rrjedh nga fjala sarai që do të thotë princeshë, sundimtare, grua me gradë të lartë. Ky emer arab Sara do të thotë “një që sjell lumturi për shikuesit, gëzimer.” Eshtë shumë e popullarizuar në shumë variante si për të krishterët ashtu edhe për myslimanët. Në B dhe H, Kroaci dhe Serbi, emri Sara ka qenë ndër 10 emrat më të njohur në vitet e fundit. e cila u dha vajzave.

Shumë prej tyre kishin gjyshet e Sarës dhe u jepnin vajzave një emër, mbase duke mos ditur se sa e lashtë ishte emri dhe sa e mrekullueshme ishte.

Ema Ema është një variant i shkurter i emrave të shumtë, dhe për këtë arsye ka më shumë kuptime. Në Serbi, ky është një version i shkurtuar i Emilie, dhe te myslimanët Emil, Emir. Emri rrjedh nga fjala gjermane ermen – që do të thotë e tërë dhe universale. Ky emër është vërtet i bukur për një fëmijë.

Hana
Emri Han është me origjinë arabe dhe ka kuptimin e një gruaje të zgjuar të kuptuar, me përvojë. Ekziston gjithashtu një histori që emri rrjedh nga emri i bimës këna (hannan) që do të thotë “hir”. Ky emër mund të gjendet në shumë gjuhë dhe format më të zakonshme në Evropë janë Hana, Hanna, Hannah. Në gjysmën e parë të shekullit XX, emri Hannah ishte një emër mesatarisht i popullarizuar në Republikën Ceke dhe vendet e Evropës veriore dhe qendrore, dhe veçanërisht në Gjermani.

A njihni ndonjë Sara, Ema apo Hannah? A ju pëlqejnë këta emra të njohur? Na shkruani në komente!